Videreuddannelse af plejefamilier​ - udbyder efter aftale

​Efter barnets reform er behovet for kommunale/specialiserede plejefamilier vokset. De børn og unge som placeres ved kommunale eller specialiserede plejefamilier, har som oftest psykosociale problemstillinger, der kræver en målrettet indsats, for at tilgodese det enkelte barns behov.

Som udgangspunkt betyder det, at den kommunale og specialiserede plejefamilie skal tilegne sig en grundlæggende viden, for at have de bedste muligheder for at skabe en hverdag med rammer, samvær og kommunikation, der stimulerer og udvikler det anbragte barn i positiv retning.

Kempler Instituttet udbyder denne 12 dages videreuddannelse for kommunale og specialiserede plejefamilier.

Uddannelsen tager udgangspunkt i materialet KRITH, udarbejdet af socialstyrelsen. Som en del af efteruddannelsen vil der undervises i konkrete pædagogiske metoder, forståelser og handleanvisninger i forhold til plejefamiliernes problemstillinger og observationer.

Underviser vil inddrage materiale fra egen praksis hvor der eksempelvis benyttes en mentaliseringsbaseret tilgang og metoden theraplay®​

​Flere informationer om videreuddannelse af plejefamilier

Hvad kan jeg bruge uddannelsen til

Kemplers videreuddannelsen af plejefamilier er med henblik på, at tilføre plejefamilier grundlæggende viden for at forstå og handle på barnets særlige udtryk og adfærd i samspillet med omgivelserne.​

​Hvad koster det

Aftales ved tilbud

​Teori og metode

Uddannelsen tager udgangspunkt i materialet KRITH, udarbejdet af socialstyrelsen. Som en del af efteruddannelsen vil der undervises i konkrete pædagogiske metoder, forståelser og handleanvisninger i forhold til plejefamiliernes problemstillinger og observationer. Kemplers arbejdsmetode er grundlæggende og underviserne vil inddrage materiale fra egen praksis hvor der eksempelvis benyttes en mentaliseringsbaseret tilgang og metoden theraplay®

​Teoretiske og metodisk fundament

I Kempler Instituttet arbejder vi proces- og oplevelsesorienteret og vi kobler læringsprocessen så tæt op til deltagernes hverdagspraksis som muligt. Vi har erfaring med at denne læringsform støtter refleksionsprocesser, implementering og forståelse og giver maksimalt engagement i læringsprocessen.

Undervisningen foregår i store og mindre grupper og inkluderer teori, supervision og personligt arbejde. Undervisningen foregår som forelæsninger og gruppeterapi.

Hvem kan blive uddannet

Aktive eller kommende kommunale/specialiserede plejefamilier​.

​Hvor kan jeg blive uddannet

Aftales ved tilbud

​Studiemiljø og -kultur

Kempler tilbyder et kreativt læringsmiljø, hvor du kan udvikle dig og forøge din viden samt kompetencer indenfor plejefamilier.

​Program og datoer

Uddannelsen løber over 12 dage er bygget op om 6 moduler.

Modul 1

  • ​At tage udgangspunkt i børn og unge der kræver mange ressourcer .
  • ​Plejefamilien som ansvarlig for tilknytning og relationsdannelse til børn og unge.

Modul 2

  • ​Plejefamilien som medforfatter af gode fortællinger i forhold til barnet/den unge.

Modul 3

  • ​Plejefamiliens håndtering af problemadfærd og konflikter.

Modul 4

  • ​Den kommunale/specialiserede plejefamilies særlige kompetencer.

Modul 5

  • ​Det specialpædagogiske landskab

Modul 6

  • Plejefamilien og samarbejde med eksperterne

Har du spørgsmål

Send os dine spørgsmål via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan også ringe til os

Ring til os på tlf.: 40 41 16 14

Samarbejde med Lev-Selv

Vi har et tæt samarbejde med Lev-Selv, som blandt andet tilbyder familiebehandling, spædbarnsterapi, specialpædagogik, særlig tilrettelagt behandling og støtte til børn eller unge, familie- og psykoterapiterapi , støttet eller overvåget samvær, prof. kontaktperson og mentorordning, § 85 støtte indenfor handicap og psykiatri, individuelt tilrettelagt undervisning, sundhedsfaglig bistand, m.m.

Besøg Lev-selv.dk

Kontakt os

The Kempler Institute of Scandinavia ApS

Torvegade 1, 3., 5000 Odense C

Se rutevejledning

Telefon: 40 41 16 14

E-mail: Lasse@kempler.dk 

CVR-nummer: 33361025