Gratis rådgivning eller terapi for klienter
Familier, enlige og grupper kan få gratis rådgivning eller terapi af studerende fagfolk på Kempler Instituttets uddannelser. Det sker under direkte supervision af underviserne
Kempler Instituttet tilbyder rådgivende samtaler og terapeutiske samtaler af fagfolk, der tager vores lange efteruddannelser i familieterapi eller familierådgivning. Tilbuddet rummer en eller flere samtaler for familier eller grupper. Samtalerne kan dreje sig om samlivsproblemer, skilsmisse, krise, sygdom, misbrug, vold. Samarbejdsproblemer i grupper på arbejdspladser, dårligt samarbejde f.eks. mellem skole og hjem.
Det kan også være én eller flere forebyggende konsultationer for familier, som i forvejen er involveret i et behandlingsforløb, for eksempel i en familieafdeling i et familiehus eller i regi af PPR. Familiens daglige behandler er velkommen til at overvære rådgivningen. Antallet af konsultationer afgøres undervejs.
Målgruppe
Alle, der har brug for rådgivning, terapi eller ny inspiration, kan kontakte Instituttet. Det kan for eksempel være familier med børn, par, grupper, sagsbehandlere, fagpersoner der arbejder med andre mennesker, psykoterapeuter, institutioner.
Arbejdsformen omkring samtalerne
De rådgivende eller terapeutiske samtaler finder sted i undervisningen på vores lange efteruddannelser og bliver forestået af de fagfolk, som studerer på instituttet. Det er f.eks. læger, socialrådgivere, pædagoger, psykologer, sundhedsplejersker m.v. En eller to studerende står for samtalen og det sker under direkte supervision af underviserne. Samtalerne er et led i de studerendes træning og bliver fulgt af de andre studerende på holdet.
Er det ubehageligt at blive “kigget på”?
De fleste familier eller grupper, som har prøvet at gå ind til samtalerne, synes det er uvant lige i begyndelsen. Men de bliver typisk så optagede af de situationer eller temaer, som har fået dem til at opsøge hjælp via samtalerne, at de ”glemmer” de andre studerende i lokalet. De fleste, som har prøvet vores form for rådgivning, giver udtryk for, at de det har været givende at høre fagfolks udsagn til deres problemstillinger.
Den enkelte rådgivning varer ca. 1½ time og er gratis. Der er mulighed for at komme flere gange på et hold.
Familien/gruppen bliver kontaktet cirka 14 dage efter samtalen med henblik på fælles erfaringsopsamling af forløbet.
Der er fuld tavshedspligt omkring samtalerne. Vi fører hverken journal eller kartotek.
Kontakt os og og hør nærmere.